Sima, feliratos, megbizhatos

NEM TÁMOGATOTT BÖNGÉSZŐ!

Ön az Internet Explorer olyan verzióját használja, amelyet a kevecool.hu nem támogat!
Kérjük használja a Google Chrome, a Mozilla Firefox vagy az Internet Explorer legfrissebb verzióját!
További segítségért hívja ügyfélszolgálatunkat, a +36 53 352-926 vagy +36 20 KEVECOM (+36 20 5383-266) telefonszámon.

Frissítsen egy korszerű böngészőre!
Viszonteladói belépés

Kosár

Az Ön kosara üres!
Megrendeléshez kérjük használja a "Kosár"-ba gombot!

Gyártók

 
     
 
     
 

Megtekintett termékek

Ön még nem tekintett meg terméket!

Hírek, blog

Egyszerűsödtek a Samsung garanciális feltételei

Egyszerűsödtek a Samsung garanciális feltételei

Ezúton tájékoztatunk, hogy a KeveCom Kft által forgalomba hozott magyarországi garanciával rendelkező Samsung légkondicionáló berendezések regisztrációhoz kötött garanciális feltételei egyszerűbbé váltak.
 
Formula Renault vezetés

Formula Renault vezetés

A tavalyi év végén a karácsonyi ebédünkön az ajándékozás során két viszonteladó partnerünk is a Formula Renault vezetést választotta.
 
még több hír és blog bejegyzés

Vevő ajánlások

Egy Gree Home inverteres klímát rendeltem a keveklíma.hu oldalról. Az ügyfélszolgálat fél napon belül felvette velem a kapcsolatot, a klíma pedig 2 napon belül, már meg is érkezett. Minden úgy működött ahogy kell.

Rigó Judit, Székesfehérvár

még több ajánlás
Ingyenes házhozszállítás
Cetelem Online áruhitel
14 napos pénzvisszafizetés

Hírek, információk


Energiamegtakarítás

2014 June 02, Monday

Energiamegtakarítás!

30%-kal alacsonyabb üzemeltetési költség a Samsung DVM S VRV (változó tömegáramú) rendszerek segítségével.

Egy irodaház helységeinek kiadhatósága nemcsak az épület elhelyezkedésétől, megközelíthetőségétől függ, hanem jelentősen befolyásolja azt az iroda üzemeltetési költsége is. A bérlők egyszerűen kezelhető, pontosan mérhető és gazdaságos légkondicionáló rendszert akarnak, így nem mindegy, hogy ebben a túltermeléssel küszködő iparágban milyen előnyöket tudunk felsorakoztatni magunk mellett.

Mi okozza az energia megtakarítást két azonos területű, azonos kihasználtsággal rendelkező irodaház esetén a DVM rendszerrel légkondicionált javára.

Egy hagyományos folyadékhűtős, gázkazános rendszer átlagos kialakítással viszonylag lomha. Lassan tudja csak követni az épület kihasználtságából, a folytonosan változó környezeti állapotokból eredő részterheléseket. Nagyon gazdaságtalanul működtethető átmeneti időszakokban (ősz, tavasz), amikor az épület benapozottságától függően az egyik felét hűteni, a másik felét pedig fűteni kell. Ezeknek a hagyományos rendszereknek a jóságfoka egy év üzemletetési intervallumban 2,8–3,0 COP között alakul.

A DVM rendszerek hatékonysága, ahogy más változó tömegáramú rendszereké is, éppen a részterhelések optimális kihasználtságából ered: az energiát szállító hűtőközeg változó tömegárama pontosan fedezi az éppen szükséges teljesítményt, így az energia előállításához szükséges villamos fogyasztás egyenesen arányos a mindenkori hűtési/fűtési energia-leadással. A DVM rendszerek jóságfoka egy év tekintetében, a kihasználtságtól függően 3,8 és 4,6 COP közé esik.

Az átmeneti időszakok párhuzamos működtetésére egy rendkívüli megoldást dolgoztak ki a váltakozó tömegáramú rendszerek fejlesztőmérnökei. Amíg egy hagyományos berendezés fűtő üzemmódban a környezetből vonja el a hőt és ezt adja le a beltérben, illetve hűtéskor a beltérből vonja el a hőt és azt adja le a környezetben, addig a DVM HR rendszer ezt a külső környezet bevonása nélkül teszi. Azaz abban a helyiségben, ahol hűtenünk kell (mert az pl. délkeleti fekvésű és a napsugárzás felmelegíti), hőt von el, de nem kint adja le, hanem abban a helyiségben, ahol hűvösebb van és fűtenünk kel. Az így kialakított rendszer jóságfoka elérheti az 5,0–6,0 COP-t is. Ha kis időre elfelejtjük az irodaházas példánkat és elképzelünk egy modern bevásárlóközpontot, rögtön eszünkbe juthat, hogy az üzletek többségét télen is valamilyen szinten hűtenünk kell. Ebben az esetben már adódik is a lehetőség, hogy az üzletekből elvont hővel a közösségi tereket, bevásárló utcákat fűtsük. Tovább gondolva: egy informatikai vállalat irodáit fűthetjük a szerverterem hűtésekor elvont hő segítségével.

Természetesen a magas jóságfok, a kifinomult technológia mit sem ér gondatlan felhasználás mellett. Elég egy nyitott ablak, egy rosszul megválasztott belső hőmérséklet és az említett jóságfok csökken, elveszik. Ennek kiküszöbölésére alkalmasak a DVM rendszerhez fejlesztett épületfelügyeleti szoftverek, melyeken keresztül a klímarendszer teljes mértékig ellenőrzés alatt tartható. Lehetőség van a működési intervallum megadására beltéri egységenként, valamint a működési hőmérsékletek korlátozására is. A szoftver részét képező integrált diagnosztikai modul segítségével a légkondicionáló rendszer karbantartása, beállítása, javítása gyorssá és egyszerűvé válik.  Vissza a hírekhez